Co - work Logo

Cum poate un spațiu de coworking să ajute părinții care lucrează?

Cum poate un spațiu de coworking să ajute părinții care lucrează?

Miruna Cuzman

25 days ago

cowork article detail

Când devii părinte, multe lucruri se schimbă. Pe măsură ce copilul tău crește, trebuie să înveți cum să-ți gestionezi viața de familie și viața profesională.

Mai multe studii arată că părinții care nu-și pot separa munca de viața de familie lasă consecințe asupra copiilor lor. De exemplu, acest studiu de la WOW Parenting spune că: 

„Pentru început, într-o familie în care ambii părinți lucrează și nu pot petrece timp de calitate, copiii lor sunt adesea lipsiți de sprijinul și supravegherea necesare. În timp, aceast lucru îi va demoraliza și va avea efecte grave asupra performanțelor lor academice. Există o problemă alarmantă, și anume faptul că între copii și ceilalți membri ai familiei există din ce în ce mai puține conversații apropiate, mulți copii se simt singuri chiar și la ei acasă.” 
 
Am întrebat membrii părinți din spațiul nostru de coworking despre cum s-au simțit după ce ni s-au alăturat: 

  • De ce ați decis să vă alăturați unui spațiu de coworking?
Membru 1: Pentru a lucra mai eficient si a nu petrece mai mult de cele 8 ore de lucru in fata monitorului

  • Cum v-a influențat coworking-ul echilibrul dintre viața profesională și cea privată? Credeți că v-a ajutat să vă organizați mai bine timpul?
Membru 1: Coworking-ul mi-a adus acest echilibru.
Membru 2: Pentru mine, cel mai important este ca pot sa vin la cowork cu bicicleta si ca am zona centrala, pentru diferite comisioane la indemana.

  • Copiii dvs. merg la afterschool-uri / grădinițe în apropiere? Ce impact au acestea asupra zilei dvs. de lucru? (de exemplu, dacă vi se pare că pierdeți mai puțin timp în trafic)
Membru 1: Copilul merge la o grădiniță din apropiere. Este ușor să ajungi în orice direcție (grădiniță, loc de joacă, casă, centru) de aici (The Garden). 
Membru 2: Momentan eu doar il duc pe cel mic dimineata la gradinita, care se alfa in zona in care locuiesc, dar ma ajuta ca o pot face in drum spre lucru. Clar este un avantaj, ca in drum spre Cowork, sa il las pe cel mic, sa nu trebuiasca sa fac un efort suplimentar.
 
  • Credeți că părinții care lucrează de acasă ar beneficia de un spațiu de coworking? De ce?
Membru 1: Da. După o lungă perioada de lucru de acasa, orice timp liber din fata monitorului era petrecut în a face ceva în casa fără sa mai aloci timp pentru o mica relaxare/pauza. De la birou, te concentrezi la lucru și beneficiezi și de acele mici pauze în care te mai poți deconecta.
Membru 2: Este foarte important sa separi spațiul de munca, cu cel de relaxare. Pentru mine, acasa, înseamnă relaxare și nu vreau sa il amestec prea mult cu zona de munca.
Munca de acasă poate fi o schimbare bună atunci când te simți puțin stresat, dar dacă ești un părinte care lucrează, acest lucru poate avea un impact asupra copilului tău. Asigură-te că tu și copilul tău aveți un program bun și că sunteți amândoi „acolo” când este timpul pentru familie.
Alătură-te unui spațiu de coworking și oferă-ți  o pauză de la lupta constantă de a jongla cu toate responsabilitățile. Folosește linkul acesta pentru a rezerva un birou de coworking https://bit.ly/3ztE0YH

Latest articles