Co - work Logo

Cum a început totul? [2-year in review]

Cum a început totul? [2-year in review]

Diana Cîrloganu

4 months ago

cowork article detail
Organizăm și desfășurăm evenimente pentru start-up-uri încă din 2014, având ca unic scop creșterea și consolidarea ecosistemului antreprenorial din Timișoara. Conectăm oamenii de acțiune cu oamenii de afaceri, ajutând membrii comunității să înțeleagă antreprenoriatul prin participarea la evenimente precum Startup Survivor, Startup Weekend sau Startup Coffee.

Până în toamna anului 2016, ne-am dat seama că avem nevoie de un spațiu propriu, un loc unde toate evenimentele noastre să se desfășoare. Nu mai puteam muta evenimentele de la o locație la alta.

Acesta a fost momentul în care am venit cu conceptul CoworkTimisoara și am început pregătirile pentru prima noastră locație (Tineretului). Acest spațiu (și afacerea în jurul său) a fost construit în spiritul a ceea ce predicăm - startup în toate aspectele - un spațiu mic, finanțat din resurse proprii, astfel încât să putem inspecta piața și să testăm dacă există cu adevărat o nevoie de spații de coworking comerciale în Timișoara.



Cowork Timișoara Tineretului a fost lansat în februarie 2017.


Aflat la etajul 2 al Casei Tineretului, este compus din 100 mp [16 birouri fixe], o mică zonă de chicinetă și o sală de ședințe. Desigur, cafeaua de calitate a fost preocuparea noastră principală - aveam mașina de espresso mult înainte de a termina instalarea covorului. Trecem la septembrie 2018. Cu peste 100 de evenimente găzduite, câteva mii de persoane care au vizitat locația noastră, start-up-uri, liber profesioniști, contabili, fotografi, dezvoltatori web și specialiști în tehnologie lucrând de la locație, a venit momentul pentru următorul nivel.

Cu atât de multă activitate, am depășit deja prima noastră locație, așa că aveam nevoie de un nou loc de unde să putem oferi o gamă și mai largă de opțiuni care să contribuie continuu la creșterea comunității noastre locale.



21 noiembrie (2018) - deschiderea @Cowork Timișoara - The Garden.


Am găsit o locație nouă perfectă — o casă localizată vizavi de Universitatea Politehnica din Timișoara și la doar câteva minute de mers pe jos de centrul orașului. Avem 300 mp distribuiți pe două etaje, și nu începeți să ne întrebați despre grădină (abia așteptăm primăvara). Noul nostru spațiu de coworking oferă un echilibru perfect între birou și spațiu de evenimente.



Acum suntem foarte aproape de sărbătorirea a doi ani de Cowork Timișoara și ne-ar plăcea să rezumăm totul cu niște statistici:
  • peste 500 de ore investite de echipa noastră în renovarea spațiilor noastre (încă ne descurcăm pe cont propriu!);
  • peste 500 de ore petrecute de noi și voluntarii noștri organizând evenimente de antreprenoriat;
  • 100 de evenimente găzduite și organizate, de la ateliere cu 8 participanți până la Ziua de Demonstrare a Start-up-urilor Timișoara cu 100 de participanți;
  • peste 1000 de persoane care au venit să viziteze cele două spații de coworking pe care le-am avut sau avem;
  • peste 100 de rezidenți din diverse medii în ultimii doi ani (și încă numărăm echipele de start-up-uri, liber profesioniștii din domeniul tehnologiei sau angajații din domeniul tehnologic, contabilii sau fotografiile care au ales să se alăture nouă);
  • 50 kg de boabe de cafea consumate;
  • șii... internetul merge bine > a căzut doar de aproximativ 4-5 ori în acest interval de timp :)
Dacă doriți să ne vizitați, asigurați-vă că ne trimiteți un mesaj la hello@coworktimisoara.com pentru a vă putea oferi turul potrivit la unul dintre cele două spații.


www.coworktimisoara.com

Dorim să le mulțumim tuturor pentru sprijinul acordat și pentru credința că putem câștiga doar ca o comunitate dacă lucrăm împreună. Misiunea noastră este de a ajuta comunitatea să crească în ceea ce privește start-up-urile și antreprenoriatul și de a acționa ca facilitator în acest proces. Dacă sunteți de aceeași părere, nu ezitați să luați legătura (sau să rămâneți în contact). Există oportunități nenumărate în care tu, ca persoană sau reprezentând o companie locală, poți face parte din aceasta! Mulțumim, Echipa CoworkTM.

Latest articles